Moreau Architects
Moreau Architects

Fire Station Projects...

Long Beach Fire Station 3

LONG BEACH FIRE DEPARTMENT STATION 3 GENDER REPHASING, REMODLING, REFURBISHING

completed January 2013

 

 

The original building was designed and constructed in the 1940's.  Working closely with the fire department we created a new layout for the fire station. Some of the new features include but are not limited to, conversion of a storage area downstairs to s new half bathroom, the seperation of large dorm type rooms to private suites with bathrooms, double pane windows, tankless water heaters, and energy effiecint lighting.   A new garage was designed and construction in the rear of the station which speaks to the design of the original building but has a modern feel to it with the refursbished windows and corrugated metal siding.  The kitchen, TV room, and laundry room were all refurbished to replace the old worn down appliances and cabnitery.  The fire fighters of this station are very pleased with the end result.

Long Beach Fire Station 17

LONG BEACH FIRE DEPARTMENT STATION 17 GENDER REPHASING, REMODLING, REFURBISHING

completed March 2013

 

 

The original building was designed and constructed in the 1940's.  Working closely with the fire department and the city of Long Beach we created a new layout for the fire station. Some of the new features include but are not limited to, conversion of a storage area downstairs to s new half bathroom, the seperation of large dorm type rooms to private suites with bathrooms, double pane windows, tankless water heaters, and energy effiecint lighting.   A covered parking area was added to the rear of the station, along with new landscaping.  The kitchen, TV room, and laundry room were all refurbished to replace the old worn down appliances and cabnitery.  The fire fighters of this station are very pleased with the end result.

Long Beach Fire Station 10

Currently in plan check....
Tweets from Moreau Architects @MoreauArchitect
Print Print | Sitemap Recommend this page Recommend this page
© Moreau Architects 2017